O nas

Ljubitelji tenisa iz Jesenic in Mojstrane so v letih 1965- 1966 na območju Mlačca v Mojstrani zgradili dva teniška igrišča.

Leta 1986 se je ustanovila Teniška Sekcija Mojstrana v Teniškem klubu Jesenice, ki je upravljala s teniškim igrišči do leta 1991. Maja leta 1991 se je iz teniške sekcije ustanovil Teniški klub Mojstrana, ki deluje na tem področju vse do danes.

Teniški klub Mojstrana razpolaga s tremi teniškimi igrišči, betonsko steno za vadbo tenisa, asfaltno površino primerno za igranje košarke, tenisa, nogometa, prostorom za igranje namiznega tenisa, ločenimi garderobami s sanitarijami za moške in ženske, manjšim klubskim prostorov in skladiščnimi prostori za potrebe dejavnosti. stalno članstvo v teniškem klubu se giblje med 50 in 70 člani kluba. Klub upravlja upravni odbor, ki šteje 7 članov.


Teniški kompleks kluba je na razpolago aktivnim tekmovalcev, članom kluba in turistom, ki zaidejo v ta košček neokrnjene narave. 

Preko letne sezone klub organizira turnirje za aktivne tekmovalce in rekreativce. Poleg turnirjev pa so organizirani razni tečaji tenisa za vse starostne kategorije. Zainteresiranim skupinam in podjetjem na svojih igriščih nudi zakup kompleksa za organizacijo piknikov in družabnih srečanj. Z lastnim strokovnim kadrom (trenerji, sodniki, vodje turnirjev) omenjenim skupinam nudimo tudi strokovno pomoč pri organizaciji internih teniških turnirjev.

Celotno dogajanje na tenisu pa popestrijo po novem kar 3 rekreativne teniške ekipe, od katerih kar 2 že vrsto let krojita sam vrh Gorenjske teniške lige. Veterani, člani 1 so že dolgoletni člani GTLja medtem ko člani 2 šele vstopajo v GTL in bodo letošnje leto debitanti. Več o ekipah bo objavljeno v zavihku rezultati in ekipe.

Vse ljubitelje teniške igre in ostale, vabimo, da nas obiščete in v prelepi naravi preživite kakšno urico ob rekreaciji ali pa samo na kratek počitek v tišini gora, na prijeten klepet s prijatelji.